My wife and I moved into our home nine years ago. We have a yard and a "rock garden". Therethe rocks appear to be just thrown up onto the dirt as if someone were in a hurry, to finish. Very oftenwhen we have more flowers, Denise or I would plant them between the rocks,just to add some colorto the area.
Last summer I found, in the rock garden, a tiny little plant that I could not immediatelyrecognize. I knew I didn' t plant it and Denise said she didn' t either. We decided to let it continuegrowing until we could find out what it was.
Weeks passed and as I made my way back to the strange plant, it appeared to'be a sunflower. Itlooked thin and tall with only one head on it. I decided to baby it along and weed(除草) around it.As I pulled rocks from the area to get to the weeds, I noticed something unusual. The sunflower hadnot started where I saw it begin. It actually had begun under a big rock and grown under and around
it to reach the sun.
If a tiny little sunflower didn' t let a big rock stand in its way of developing, we too have theability to do the same thing. If we believe in ourselves like that little sunflower, we can reach wherewe aim to go and get what we need for growth.
We need to believe in ourselves knowing we have the ability to achieve our goals. Like thesunflower, it knew it had the ability to get over the rocks because it had faith in itself that it wouldsucceed. Stand tall like the sunflower and be proud of who and what we are,then other things will beginto support us. We will find a way to go under or around any "rocks" in order to realize our goals.
36. Why did the family plant flowers in the "rock garden"?
A. To attract visitors.
B. To remove the rocks.
C. To please their neighbors.
D. To make the area colorful.
【应试指导】事实细节题。由文章第一段最后一句话中。Denise or l would plant them between therocks，ilist to add some color to the area”可知，D项为正确答案。
37. The author let the tiny plant continue growing
A. to see how long it could live
B. to see how big it could grow
C. to find out what it actually was
D. to know if his wife had planted it
【应试指导】事实细节题。由文章第二段最后一句话“We decided to let it continue growing until wecould find out what it was.”可知。C项为正确答案。
38. Why did the author think the sunflower was unusual?
A. It was very thin and tall.
B. It had only one head on it.
C. It grew on top of a big rock.
D. It began to grow under a rock.
【应试指导】事实细节题。由文章第三段最后一句话“It actually had begun under a big rock andgrown under and around it to reach the sun.”可知，D项为正确答案。
39. What does the author want to say through the story?
A. Rocks cannot prevent us from success.
B. Sunflowers are able to grow everywhere.
C. We should take good care of the rock gardens.
D. We can get over difficulties if we trust ourselves.
It is not easy to become a doctor in the United States. The first step is getting into medical schools. More than 120 American schools offer study programs for people wanting to be doctors.
Advice about medical schools can be got from books and magazines like The,Princeton Review,which provide information about medical schools, study programs and jobs. Competition ( 竞争 ) toenter medical schools is strong. American medical schools have only about 16,000 openings forstudents each year. However, more than two times this many want to enter medical schools.
An important part of their application (申请) is the Medical College Admission Test (MCAT).The Association of American Medical Colleges provides the test by computer." It is offered in theUnited States and in other countries. Applicants need to do well on MCAT. They also need a goodrecord in their college studies.
An interview(面试) is also required for entrance to medical schools. The interviewer wants toknow if the applicant understands the demands of life as a medical student and doctor in training. Healso wants to know about the applicant' s goals for a life in medicine.
People who want to become doctors often study a lot of biology,, chemistry or other science. Somestudents work for a year or two in a medical or research job before they attempt to enter medical schools.A medical education can cost a lot,from 15,000 dollars to 40,000 dollars a year or more. Moststudents need to borrow money to pay for the education.
40. How many people hope to go to medical school in the U. S. each,year?
A. More than 32,000.
B. About 24,000.
C. Less than 16,000.
D. About 20,000.
41. Who prepares MCAT for medical school applicants?
A. The Princeton Review.
B. The Medical College Admissions Office.
C. The medical schools in the United States.
D. The Association of American Medical Colleges.
【应试指导】事实细节题。由文章第三段第二句话“The Association of American Medical Collegesprovides the test by computer.”可知，D项为正确答案。
42. Which of the following do interviewers want to know about the applicants?
A. What courses they want to learn in medical schools.
B. How much money they hope to earn in future.
C. When they plan to start their medical training.
D. Whether they understand a doctor' s duties.
【应试指导】事实细节题。由文章第四段第二句话" The interviewer wants to know if the applicantunderstands the demands of life as a medical student and doctor in training
43. What can be inferred about the applicants from the text?
A. They must be hard-working.
B. They have to do well in medicine.
C. They should have work experience.
D. They must earn 15,000 dollars a year.
Most musicians agree that the best violins(小提琴) were made in Cremona, Italy, about 200years ago. They even sound better than violins made today. Violin makers and scientists try to makeinstruments(乐器)like the Italian violins,however,they are not the same. Why are these old Italianviolins so special? No one really knows. But many people think they have an answer.
Some people think it is the age of the violins. But there is a problem here. Not all old violins
sound wonderful. Only the old violins from Cremona are special. So age cannot be the answer.
Other people think the secret to those violins is the wood. It must be from certain kinds of trees.It must not be too young or too old. Perhaps the violin makers of Cremona knew something specialabout wood for violins.
But the kind of wood may not be so important. It may be more important to cut the wood in aspecial way. Wood for a violin must be cut into the right size and shape. The smallest difference willchange the sund of the violin. Musicians sometimes think that this is the secret of the Italians.
Size and shape may not be the answer either. Scientists make new violins that are exactly the same size and shape. But the new ones still do not sound as good as the old ones. Some scientiststhink the secret may be the varnish (清漆).It makes the wood look shiny, but it also helps the soundof the instrument. Since no one knows what the Italian violin makers used in their varnish, no one canmake the same varnish today.
There may never be other violins like the violins of Cremona. And there are not many of the old
violins left. So these old violins from Cremona become more and more precious.
44. What would be the best title for the text?
A. The Secrets of Cremona Violins.
B. B. The History of Cremona Violins.
C. C. The Making of Italian Violins.
D. D. The Studies of Italian Violins.
45. What is still not clear about Cremona violins?
A. The shape.
B. The wood.
C. The size.
D. The varnish.
【应试指导】事实细节题。由文章倒数第二段最后一句话“Since no one knows what the Italian violinmakers used in their varnish，no one can make thesame varnish today.”可知，D项为正确答案。
46. Which of the following Words can best describe Cremona violins?
【应试指导】事实细节题。由文章最一段最后一句话“So these old violins from Cremona becomemore and more previous.”可知.C项为正确答案。
Advice on Public Speaking
Building confidence ( 信心)
Faith in yourself, your topic and your healthy mind is a must if you are to be a better publicspeaker. Many speakers are not prepared and lose confidence because of that. But others lack confidencebecause they are afraid of being judged--and possibly made fun of--just like they were in high schoolspeech class. Build your confidence by using all your tools and knowing that you are excellent.
Knowing what's up
You have to know your topic inside and out. Nothing kills your speech like "um" and "uh" in every
sentence. Research your subject to the point where you are an expert. And that's half the battle.
Researching and knowing your topic is one thing, but actually delivering that information isanother. Practicing your speech in advance is a must. You will find your beats and your direction,through hours in front of the mirror practicing. So when you climb up on stage, it will be like riding ahike,unless you don't know how to ride a bike.
You will want to dress properly for the occasion(场合)--which could be a suit or simply ajacket. Make sure it also has the comfort you need. If the clothes are not comfortable, you may notpay full attention to your speech.
Make a personal connection with someone in the audience (听众). It might be someone youknow that you can call out to, or someone in the front row you can speak directly to. Maybe yourspeech leads you to ask them a question, which is an easy way for you to take yourself from the stageand place yourself as one of your audience. It also takes the pressure off.
47. What does "that' s half the battle" mean in the text?
A. You have already won the battle.
B. You are getting on the way to final success.
C. You need experts to guide you in public speaking.
D. You should write sentences without "um" and "uh".
【应试指导】词义猜测题。half the battle意为“成功的一半”。结合文章的意思，that’S half thebattle的意思应该是“你已经踏上通往成功的路”。故选B。
48. The author compares delivering a speech to riding a bike because both of them need
C. proper dressing
【应试指导】推理判断题。前面讲到“Practicingyour speech in advance is a must.”且根据常识可知，骑自行车也需要练习，由此可推断，作者把作演讲比作骑自行车是因为两者都需要练习。
49. Which of the following ways is suggested in making connections with the audience?
A. Looking at someone in the distance.
B. Calling out to someone you don' t know.
C. Asking someone in the audience a question.
D. Shaking hands with someone in the front row.
【应试指导】事实细节题。由文章最后一段第三句中“Maybe your speech leads you to ask them aquestion”可知，C项为正确答案。
50. What is the main purpose of the text?
A. To show you how to dress properly.
B. To help you become a good speaker.
C. To teach you how to gain confidence.
D. To help you get to know the audience.
( Mary = M ; Cathy = C )
M : Hi, Cathy, you don' t look happy. 51 ?
C : I didn' t do well in the chemistry test.
M:Really? I could hardly believe it. Everyone knows you are 52 .
C : But this time 53 .
M : What happened?
C : I missed 54 .
M : What a pity ! So 55 next time !
C : Yes, I will.
【答案】What' s wrong/the matter
【答案】very good at it/chemistry
【答案】I was too careless/I failed/I didn' t do well
【答案】a whole page(of the test)
假设你是李华，是世界经济论坛(The Worid Economic FOYLllTI)的组织者之一。写信邀请D.Huffman参加本次论坛，请他做一小时的演讲并回答问题，希望其尽快回复。会议地点：北京国家科技园(the National Science Park，Beijing)
www. worldeconomicforum, com
Dear Dr. Huffman,
One possible version:Dear Dr. Huffman,I feel it a great honor to invite you as one of the speakers at the World Economic Forum. It will be held atthe National Science Park, Beijing, from April 10th to12th,2013. You are supposed to speak for an hour andanswer questions for twenty minutes. I am sure yourspeech will be very important to the success of the Forumnext year. If you want to know more about the Forum, youmay visit www. worldeconomicforum, com. Please let meknow as soon as possible whether you can join usin Beijing.